Досягнення 2017

29.12.2017 08:43

                Головна мета Світловодського районного ЦДЮТ - створення умов для всебічного розвитку особистості і творчої самореалізації гуртківців, вихованні покоління людей, здатних ефективно працювати й навчатися протягом життя, оберігати й примножувати цінності національної культури та громадянського суспільства, розвивати й зміцнювати суверенну, незалежну, демократичну, соціальну та правову державу як невід'ємний складник європейської та світової спільноти.

                 У 2017 н.р. педагогічний колектив ЦДЮТ працював над вдосконаленням особистості вихованця, направленим на розкриття природних здібностей,  формуванням її життєвої компетентності; пошуком, розвитком  та підтримкою  здібних, обдарованих, талановитих дітей та підлітків; створенням здоров’язберігаючого простору для фізичного, психічного, духовного та соціального здоров’я учасників навчально-виховного процесу; сприянням ефективної системи освіти заради забезпечення всебічної підготовки вихованців до безпечної та ефективної взаємодії із сучасною системою медіа, формування у них обізнаності, грамотності і компетентності відповідно до їхніх вікових та індивідуальних особливостей.

 

           Рівень педагогічної діяльності керівника гуртка визначається результативністю участі вихованців  у конкурсах, фестивалях, турнірах, змаганнях тощо.

               Вже не перший рік працює євроклуб «Соняшник» при Глинській ЗШ І-ІІІ ступенів, керівник Любезна І. В. Керівник разом із членами клубу накопичують та поширюють інформацію про Європейський Союз (історія, структура, сучасний стан розвитку) серед молоді, обмінюються інформацією про традиції, історію, культуру своєї країни та країн - членів ЄС, проводять зустрічі, конкурси,  конференції з метою обміну досвідом та обговорення актуальних проблем, встановлюють культурні контакти між молоддю ЄС та своєї країни, сприяють вивченню іноземних мов:

         За активну участь у Єврофесті-2017, професіоналізм, вагомий внесок у розвиток європейських цінностей в  Кіровоградській області та з нагоди відзначення Дня Європи в Україні євроклуб «Соняшник»( керівник Любезна І.В.) та хореографічний колектив «Конвалія» (керівник Білоусова А.О.). були нагороджені Грамотою управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації.

        Світловодський район  у номінації « Громадська думка» на ХХІІ Всеукраїнському фестивалі дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі -2017 представляли євроклубівці ЦДЮТ при Глинській ЗШ І-ІІІ ступенів: Бондаренко Владислав (11 клас), Воробйов Сергій (11клас), Водяний Артем (10 клас) та керівник гуртка Євроклубу «Соняшник» Любезна Ірина Василівна.

 Команда здобула  дипломи та сертифікати:

1.    Диплом переможця заочного туру в номінації «Громадська думка» ХХІІ Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Дню Землі «Традиції і звичаї українського народу – основа духовних цінностей сучасної української родини»

2.     Диплом найактивнішого учасника конференції « Сімейні цінності – основа духовного розвитку українського суспільства: роль громади»

ХХІІ Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвяченого Дню Землі.

3.     Диплом ІІІ ступеня Київського міжнародного університету , який дає право кожному учаснику команди на вступ до університету на пільгових умовах та знижку в оплаті за навчання 20%.

Сергій Воробйов отримав особисті нагороди:

1.     Диплом за зайняте І місце в творчій майстерні «Щаслива родина – щаслива Україна»

2.    Сертифікат учасника номінації «Громадська думка»  Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості «Всесвітній День  Землі», що дає право на вступ до Київського міжнародного університету на пільгових умовах та знижку в оплаті на 10%.

      Вихованці гуртка «Євроклубу Соняшник» активно брали участь в інших  обласних масових заходах:

-      до Міжнародного Дня толерантності: - зайняли  І - місце за кращий постер;

-      В  Обласному екологічному  фестивалі «Українська паляниця» вихованці гуртка «євроклубу Соняшник» (кер. Любезна І.В.)зайняли ІІІ місце та  були нагороджені дипломом ІІІ ступеня.

 

 

             Під час навчання в гуртках екологічного напрямку діти знайомляться з роботою громадських екологічних об’єднань, вчаться спілкуватися з однодумцями, відстоювати ідеї збереження довкілля на будь-якому рівні: кожен громадянин має право доступу до екологічної інформації.
Проводяться екологічні походи, експедиції, екскурсії під час яких вивчається рослинний і тваринний світ, моніторинг стану води, повітря, грунту – все це та багато інших конкретних справ є основними в роботі гуртків юних екологів.

            Гуртківці беруть активну участь у дослідницькій та проектній роботі.
Вихованці залучаються  до вирішення актуальних проблем екології, поглиблюють знання з біології, географії, краєзнавства, залучаються до проведення моніторингу стану навколишнього природного  середовища, вчаться шанобливо ставитися до природи.

        Стабільні результати котрий рік поспіль показує керівник екологічного гуртка Репіна Анна.Миколаївна. В цьому році вихованці гуртка зайняли ІІ місце в обласному екологічному конкурсі «Юнатівський  зеленобуд ».

        Високих досягнень з еколого – натуралістичної творчості здобули в обласних заочних масових заходах учні Глинської ЗШІ-ІІІ т.. В обласній трудовій акції Дослідницький марафон учні екологічного гуртка (кер. Татаренко Л.Г.)  посіли ІІ місце.

         Вихованці  екологічного гуртка Григорівської загальноосвітньої школи І-  ІІІ ступенів Світловодської районної державної адміністрації, керівник гуртка Ткаченко Р. П. в обласному конкурсі-огляді внутрішнього та зовнішнього озеленення навчальних закладів «Парки –легені міст і сіл» зайняли ІІІ місце 

              На всеукраїнському конкурсі методичних розробок з екології та біології керівник екологічного гуртка ЦДЮТ  Ткаченко Р.П   посів  І місце  та нагороджений дипломом НЕНЦ  

          Вихованці учнівської екологічної агітбригади  Павлівського НВО 

кер.( Сидорук Л.П.) посіли ІІІ місце в обласному конкурсі «Земля наш спільний дім».

              Гуртки науково – технічного напрямку відіграють важливу роль у вихованні підростаючого покоління, розвитку та соціалізації особистості у вільний час. Це друга школа, яка замінює дітям вулицю на місце професійного розвитку талантів та обдарувань, де формується творча особистість дитини та виробляються особистісні і допрофесійні якості. Це – організація гурткової роботи із спортивно-технічного, початково-технічного, предметно-технічного, художньо-технічного  та кіно фото напрямків;
В черговий раз підтвердили високий рівень підготовки:

        В обласній виставці - конкурсі «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!-2017  модель учня Кириченка Ярослава Глинської ЗШ І-ІІІ ст..зайняли ІІ місце   (кер. Адамов П.А). Модель «зорельота»  виготовленої  учнями Іванівської ЗШ І-ІІ ст.(кер Пащенко О.А) стала однією з кращих в обласному етапі  конкурсу Космічного моделювання

        Стеценко Іван –   вихованець позашкільного закладу був  нагороджений дипломом ІІІ ступеня  в обласному конкурсі початкової технічної творчості.

         В обласному заочному конкурсі світлин у вересні 2017 році І та ІІІ місця зайняли учні гуртка « В об’єктиві школяра»  Бобик Дар’я та  Мавріц Дарія, керівник гуртка Щербина В.В.

              З кожним роком образотворче мистецтво все сміливіше входить в життя позашкілля. Адже всі розуміють, що прекрасне-добрий помічник у процесі навчання і виховання школяра. Так засобами образотворчого мистецтва виражається краса життя, природи, високі думки, почуття.

Одним з головних завдань є  виявлення і максимальний розвиток творчого і духовного потенціалу гуртківців.

Виховання дітей засобами образотворчого мистецтва було, є і завжди буде актуальним. Воно є тим неподільним комплексом позитивних емоцій, який безпосередньо впливає на всі аспекти виховного, культурного, морального та естетичного становлення особистості учня, а також напрямом роботи для всіх педагогічних працівників, бо за допомогою засобів мистецтва формується культурний пласт нації.

   Маємо результати у конкурсах:

Баняс Тетяна – вихованка ЦДЮТ (кер. Косенко Л.В.) нагороджена дипломом ІІІ ступеню за участь в обласному етапі всеукраїнського молодіжного конкурсу «Космічні фантазії» в номінації:( малюнок,графіка, естамп).

           На підставі рішення журі, ( наказ МОН НЕНЦ від 31 травня 2017року №54м. Київ) визнано переможцями Всеукраїнського заочного конкурсу дитячого малюнка «Зоологічна галерея» та нагороджено грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України   м. Київ :

Калабухову Софію ученицю В вихованку гуртка ЦДЮТ Світловодського району Кіровоградської області, за роботи «Тюлень» та «Тхір степовий».(кер Тютюник В.М.)Будну Альбину, ученицю Великоандрусівської ЗШ І-ІІІ тупенів, вихованку гуртка ЦДЮТ Світловодського району Кіровоградської області, за роботи «Білий ведмідь» та «Сова».». (керТютюник В.М.)

Палфі Марію, ученицю Великоандрусівської ЗШ І-ІІІ ступенів Світловодського району Кіровоградської області, за роботи «Їжак вухатий» та «Сичик - горобець».

            Вихованці гуртків декоративно – прикладного напрямку знайомляться з історією та сучасними напрямками розвитку декоративно-прикладної творчості; навчаються володіти різними техніками роботи з матеріалами, інструментами та пристосуваннями, необхідними в роботі; освоюють технології різних видів рукоділля. Керівники гуртків долучають дітей до системи духовних цінностей, що відображають багатство загальнолюдської культури, формують потребу у високих культуро творчих сенсах та їх подальшому збагаченню, виховують інтерес і любов до творчого художньо-мистецького надбання Батьківщини та інших культурних регіонів світу. Найкращі свої роботи діти демонструють на шкільних виставках , постійно беруть участь у районних та обласних конкурсах:    

 

 

 

       18 грудня 2017 року будо прийнято участь в обласній виставці декоративного мистецтва «Український сувенір» та «Новорічна композиція»

В номінації вироби з декоративної сировини:

 І місце зайняли роботи гуртка декоративно – прикладного мистецтва (кер Вишнивенко В.О.)

ІІ -  місце в цій номінації  зайняли роботи гуртка» Умілі руки» (кер. Швець О.О.)

В номінації художня вишивка:

ІІ місце посіли роботи гуртка художньої вишивки (кер Заріцька О.М)

В номінації вироби з паперу: 

ІІІ місце зайняли роботи учнів гуртка паперопластика(кер. Адамова Н.В.)

 

               Всі педагоги позашкільного закладу на заняттях розвивають пам'ять, просторову уяву,  точність рухів, вольові зусилля, вміння доводити справу до кінця, а також формують гнучке, евристичне мислення, естетичний смак, сприяють спілкуванню та встановленню дружніх стосунків у колективі. Тому часто використовують такий вид занять, як інтелектуальна гра. Інтелектуальна гра - це гра, в якій успіх приходить за рахунок перш за все мислення людини, її розуму.

              Треба відзначити роботу керівника команди з Брейн – рингу

Садовничу О.І., по залученню учнів до інтелектуальної діяльності  та серію перемог в обласному чемпіонаті інтелектуальних ігор «Брейн-ринг-2017»

             В листопаді 2017 року вихованка гуртка «Юний художник» Вакуленко Ірина  (керівник Палярус А.М.)  була нагороджена Українським державним центром позашкільної освіти дипломом ІІІ ступеня, як переможця у всеукраїнському фестивалі-конкурсі: «Молодь обирає здоров’я» в номінації: на кращий плакат  

            Навчально-виховний процес в КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості  Світловодської районної ради» орієнтований не тільки на передачу визначених знань, умінь і навичок, але і на розвиток дитини, розкриття його творчих можливостей, здібностей і таких якостей особистості, як ініціативність, самодіяльність, фантазія, самобутність, тобто на те, що відноситься до індивідуальності людини.

            Щоб досягти цілей розвитку дитини, ми застосовуємо в навчально-виховному процесі індивідуальні і колективні форми організації (парної взаємодії, малих груп, міжгрупової взаємодії) і проблемних методів навчання. Їхнє використання змінює позицію вихованців і педагога, допомагає реалізувати суб'єкт-суб'єктний характер їхньої взаємодії, підсилює демократичний стиль спілкування, відкритість, діалогічність і рефлексивність дій педагога.

 

 

 

Контакт

ЦДЮТ Великоандрусывська громада

kosenko_1961@mail.ua

с.Подорожне Світловодський район Кіровоградська область

Пошук

Наші нагороди







 

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode