Символ щастя і достатку - паляниця золота

15.10.2017 06:07

Символ щастя і достатку – паляниця золота.

         Під таким гаслом 05 жовтня 2017 року проведено обласний фестиваль «Українська паляниця»  на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді», метою якого було залучення дітей та молоді до активної пізнавальної, пошукової і трудової діяльності, створення умов для самореалізації талановитих і обдарованих дітей та молоді, формування шанобливого ставлення  до народних традицій.

Світловодщину представляла команда  комунального закладу «Глинське навчально-виховне об`єднання « Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»  Світловодскої районної ради Кіровоградскої області та гуртківців КЗ «ЦДЮТ у складі Білошки Дарини, Холодової Юлії, Лоскової Ганни ( 9 клас) та Цвелиха Романа (8 клас). (Кер гуртка Євроклуб» Любезна І.В.)

У  конкурсному виступі  (свято знавців народної обрядовості «Символ щастя і достатку – паляниця золота») школярі вдало поєднали різні жанри, стилі та напрями мистецтва. Білошапка Дарина дзвінкоголосо заспівала пісню під акомпанемент бандури. Учні відтворили народний  обряд посівання та колядування під час новорічних та різдвяних свят. Переконливо розповіли про благословенну працю хлібороба, чільне значення хліба в обрядовості українців. У віршованих рядках палко пропагували народні традиції щодо виховання шанобливого ставлення до хліба, прославляли людей праці, творців врожаю, усіх хліборобів села. 

У відеопрезентації, створеної учителем інформатики  Романчою Катериною , були подані матеріали про роботу школи з формування у дітей та молоді шанобливого ставлення до хліба, народних традицій.

Під час заходу, відповідно до умов проведення обласного фестивалю , нами була представлена  багатюща  виставка хлібних виробів, спонсором яких були…

Завдяки високій виконавській майстерності, естетики костюмів і реквізиту ( плакат, фотографії, тематичні папки «Хліборобському роду нема переводу», відеоматеріали), якості музичного та художнього оформлення наша  команда зайняла ІІІ місце і була нагороджена Дипломом управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації та вручено Кубок.

 

                                                

Контакт

ЦДЮТ Великоандрусывська громада

kosenko_1961@mail.ua

с.Подорожне Світловодський район Кіровоградська область

Пошук

Наші нагороди







 

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode