Досягнення 2017-2018

17.08.2018 17:44

               Головна мета Комунального закладу «ЦДЮТ Світловодської районної ради Кіровоградської області» - створення умов для всебічного розвитку особистості і творчої самореалізації гуртківців, вихованні покоління людей, здатних ефективно працювати й навчатися протягом життя, оберігати й примножувати цінності національної культури та громадянського суспільства, розвивати й зміцнювати суверенну, незалежну, демократичну, соціальну та правову державу як невід'ємний складник європейської та світової спільноти.

                 У 2017-2018 н.р. педагогічний колектив закладу працював над вдосконаленням особистості вихованця, направленим на розкриття природних здібностей,  формуванням її життєвої компетентності; пошуком, розвитком  та підтримкою  здібних, обдарованих, талановитих дітей та підлітків; створенням соціального простору для фізичного, психічного, духовного та соціального здоров’я учасників навчально-виховного процесу; сприянням ефективної системи освіти заради забезпечення всебічної підготовки вихованців до безпечної та ефективної взаємодії із сучасною системою медіа, формування у них обізнаності, грамотності і компетентності відповідно до їхніх вікових та індивідуальних особливостей.

                Рівень педагогічної діяльності керівника гуртка визначається результативністю участі вихованців  у конкурсах, фестивалях, турнірах, змаганнях тощо.

                  Вже не перший рік працює євроклуб «Соняшник» при Глинській ЗШ І-ІІІ ступенів, керівник Любезна І. В. Керівник разом із членами клубу накопичують та поширюють інформацію про Європейський Союз (історія, структура, сучасний стан розвитку) серед молоді, обмінюються інформацією про традиції, історію, культуру своєї країни та країн - членів ЄС, проводять зустрічі, конкурси,  конференції з метою обміну досвідом та обговорення актуальних проблем, встановлюють культурні контакти між молоддю ЄС та своєї країни, сприяють вивченню іноземних мов:

         За активну участь у Єврофесті-2018, професіоналізм, вагомий внесок у розвиток європейських цінностей в  Кіровоградській області та з нагоди відзначення Дня Європи в Україні євроклуб «Соняшник»( керівник Любезна І.В.) та хореографічний колектив «Конвалія» (керівник Білоусова А.О.). були нагороджені Грамотою управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації.

        Стабільні результати котрий рік поспіль показує керівник екологічного гуртка Татаренко Л.Г.. В цьому році вихованці гуртка зайняли ІІІ місце в обласному екологічному конкурсі «Юнатівський  зеленобуд».

            Високих досягнень з еколого – натуралістичної творчості здобули в обласних заочних масових заходах учні Глинського НВО В обласній трудовій акції « Малі річки України» учні екологічного гуртка (кер. Немазаний С.О.)  посіли ІІ місце.

             Вихованці  екологічного гуртка при Павлівському НВО Світловодської районної ради, керівник гуртка Галушко Т.О. в обласному конкурсі « Птах року 2018» зайняли ІІІ місце 

                 Учні шкільного лісництва гуртка «Лісовичок»  при  Микільському закладі освіти посіли ІІІ місце в обласному екологічній акції «Годівничка», кер. Мартова М.І.

                 Учнівський колектив Миронівської ЗШ І-ІІ ступенів та (кер. Рак Л.Б.) визнано переможцями обласного етапу всеукраїнського конкурсу «Зустріч птахів» в номінації (сценарій проведення кращих біологічних свят)

                 Гуртки науково – технічного напрямку відіграють важливу роль у вихованні підростаючого покоління, розвитку та соціалізації особистості у вільний час. Це друга школа, яка замінює дітям вулицю на місце професійного розвитку талантів та обдарувань, де формується творча особистість дитини та виробляються особистісні і допрофесійні якості. Це - організація гурткової роботи із спортивно-технічного, початково-технічного, предметно-технічного, художньо-технічного напрямків;
В черговий раз підтвердили високий рівень підготовки:

        В обласній виставці - конкурсі «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!-2018року  модель учня Кириченка Олега Глинського НВО ст..зайняли ІІ місце   (кер. Адамов П.А   . В обласній виставці - конкурсі «Наш пошук і творчість – тобі, Україно. в номінації «Початкова технічна творчість» учень Григорівської ЗШІ-ІІІ ступенів Єпік Олександр  посів ІІІ призове місце . Високий рівень підготовки показали учні В.Скельовського НВК (кер. Щербина В.В) В обласному конкурсі з фотоаматорства «Моя Україна» учні Бобко  Дар’я і Мавріц  Дарія посіли І та ІІІ призові місця     

           З кожним роком образотворче мистецтво все сміливіше входить в життя школи. Адже всі розуміють, що прекрасне - добрий помічник у процесі навчання і виховання школяра. Так засобами образотворчого мистецтва виражається краса життя, природи, високі думки, почуття.

Одним з головних завдань є  виявлення і максимальний розвиток творчого і духовного потенціалу гуртківців.

Виховання дітей засобами образотворчого мистецтва було, є і завжди буде актуальним. Воно є тим неподільним комплексом позитивних емоцій, який безпосередньо впливає на всі аспекти виховного, культурного, морального та естетичного становлення особистості учня, а також напрямом роботи для всіх педагогічних працівників, бо за допомогою засобів мистецтва формується культурний пласт нації.

            Маємо результати у конкурсах:

       Єршова Ольга - учениця 9 класу Микільської ЗШ І-ІІІ ступенів, (кер. Мартова М.І.) нагороджена дипломом ІІІ ступеню за участь в обласному етапі всеукраїнського молодіжного конкурсу «Космічні фантазії» в номінації:( графіка, естамп).

       На підставі рішення журі, ( наказ МОН НЕНЦ від 09 червня 2018року № 65

м. Київ) визнано переможцями  Всеукраїнського заочного конкурсу дитячих робіт художньо – естетичної творчості «Зоологічна галерея» та нагороджено грамотами за І місце Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України   м. Київ :

           Духняк Ольга ученицю Миронівської ЗШ вихованку гуртка ЦДЮТ Світловодського району Кіровоградської області, за роботи.(кер Гарасько Н.І.)

           Єршову Ольгу, ученицю Микільської ЗШ І-ІІІ ступенів, вихованку гуртка ЦДЮТ Світловодського району Кіровоградської області (кер Мартова М.І.)

            Притулу Анну, ученицю  7 кл  ступенів Світловодського району Кіровоградської області. (Кер  Драглюк Г.О.).

             Палярус Діана  Вихованка  гуртка Кз «ЦДЮТ»  при Озерському НВК нагороджена дипломом ІІІ ступеню у Всеукраїнському конкурсі творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» . Міністерство освіти та науки України Український державний центр позашкільної освіти .  (Наказ від 20.09.2017 року № 09-18 м. Київ)  

             Вакуленко Ірина учениця Озерського НВК (Кер. Рогачова  О.В.) стала переможцем конкурсу Всеукраїнського конкурсу «Молодь обирає здоров’я» за роботу «Українці – здорова нація»  Міністерство освіти та науки України Український державний центр позашкільної освіти  Наказ від17.11.2017 року №11-13 н

            Вихованці гуртків декоративно – прикладного напрямку знайомляться з історією та сучасними напрямками розвитку декоративно-прикладної творчості; навчаються володіти різними техніками роботи з матеріалами, інструментами та пристосуваннями, необхідними в роботі; освоюють технології різних видів рукоділля. Керівники гуртків долучають дітей до системи духовних цінностей, що відображають багатство загальнолюдської культури, формують потребу у високих культуро творчих сенсах та їх подальшому збагаченню, виховують інтерес і любов до творчого художньо-мистецького надбання Батьківщини та інших культурних регіонів світу. Найкращі свої роботи діти демонструють на шкільних виставках , постійно беруть участь у районних та обласних конкурсах:

             В січні місяці 2018 року будо прийнято участь в обласній виставці декоративного мистецтва «Український сувенір» та «Різдвяна  композиція»

В номінації вироби з декоративної сировини:

 І місце зайняли роботи гуртка декоративно  мистецтва (кер Вишнивенко В.О.)

ІІ -  місце в цій номінації  зайняли роботи гуртка» Умілі руки» (кер. Швець О.О.)

В номінації художня вишивка:

ІІ місце посіли роботи гуртка художньої вишивки (кер Заріцька О.М)

В номінації вироби з паперу: 

ІІІ місце зайняли роботи учнів гуртка паперопластика(кер. Адамова Н.В.)

          В рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»  на ІІ етапі  Кіровоградське обласне управління лісового та мисливського господарства, високо оцінило роботи переможців І туру, так в номінації кращий художній твір

 І місце  виборола вихованка гуртка «Шкільне лісництво» Харечкіна Анастасія , учениці 8 класу Микільської ЗШ І-ІІІ ступенів.(кер. Мартова М.І )

 

 

           Краєзнавчо – дослідницька робота та громадянське виховання підростаючого покоління повинно проходити через пізнання культури рідного народу, його історичних реалій та глибокого сприйняття його національного духу, способу мислення і буття. Власне цьому і сприяє та робота, яку ведуть юні краєзнавці. Пошуково-дослідницька робота робить можливим усвідомлення теперішньої ситуації в державі через призму сукупності історичних події, які відбувались на наших теренах в часи боротьби за незалежність та самостійність.

В обласному конкурсі кращих музеєзнавців « Край в якому я живу»

 І місце зайняв вихованець гуртка музеєзнавства Фокасій Микола (Кер. Шкирай Л.С.)

             Всі педагоги ЦДЮТ на заняттях розвивають пам'ять, просторову уяву,  точність рухів, вольові зусилля, вміння доводити справу до кінця, а також формують гнучке, евристичне мислення, естетичний смак, сприяють спілкуванню та встановленню дружніх стосунків у колективі. Тому часто використовують такий вид занять, як інтелектуальна гра. Інтелектуальна гра - це гра, в якій успіх приходить за рахунок перш за все мислення людини, її розуму.

             Треба відзначити розвиток в інтелектуальному напрямку  Захарівського НВК (кер. Садовнича О.І.) по залученню учнів до інтелектуальної діяльності  та серію перемог в обласному чемпіонаті інтелектуальних ігор «Брейн-ринг-2017» над командами  м. Кропивницького. За підсумками 2018 року учнівська команда ввійшла в шестірку  кращих команд області.

              В 2017-2018 навчальному році в районі почав свою роботу відновлений районний парламент дітей.(Кер. Касянов М.В.) Представники учнівського самоврядування  закладів освіти постійно беруть участь в  районних та обласних сесіях парламенту дітей з різноманітної тематики: мотивація й постановка цілей, особистісний розвиток, індивідуальність та особистість, лідерство та робота в команді. В травні 2018 року була підписана трьохстороння угода дитячого парламенту, районної адміністрації та районної райради про плідну співпрацю, діяльність та  розвиток молодіжного руху в районі. В червні 2018 року  з ініціативи депутата Верховної Ради  О. Довгого учні відвідати  Верховну Раду, а учень Павлівського НВО Ілля Герасимов став  учасником  всеукраїнського 

« саміту проактивних». м. Київ.  У програмі саміту проводилися лекції та тренінги проектного менеджменту , функціонування соціально активних особистостей!

Контакт

ЦДЮТ Великоандрусывська громада

kosenko_1961@mail.ua

с.Подорожне Світловодський район Кіровоградська область

Пошук

Наші нагороди







 

© 2016 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode